сряда, 27 февруари 2013 г.

Вкусни хапки с риба тон

Хапки или малки сандвичи от франзела с риба тон са днешното ми солено предложение.
Подходящи са за лека следобедна закуска.
За пръв път съм ги пробвала на моминското си парти, вечерта преди сватбата. Те бяха сред лакомствата, които една приятелка, тя е филипинка по народност, беше направила в моя чест. Страшно се харесаха на повечето гости, защото са си вкусни:-))

Необходими продукти:   (56 броя)
  • 1/2 глава кромид лук
  • 1 консерва риба тон(филе) в зехтин(240 г)
  • 1/2 малка майонеза (50 г)
  • 2 бр. франзели
Начин на приготвяне:

Нарязвате лука на ситни кубчета. В купа изсипвате консервата риба тон и с вилица я намачквате хубаво. Добавяте лука и майонезата и разбърквате. Получава се нещо като пастет, но не толкова фин. Франзелите се нарязват на филийки с дебелина около 1 см. Аз получих от 1 франзела 28 филийки. Намазвате сместа на всяка и нареждате сандвичите в тавата на фурната.


Включвате фурната на горно печене (или ако имате грил) за около 5 минути на 200 градуса(докато се запекат леко).
Сервирайте топли.

Може да си спестите печенето на филийките. Рибеният пастет с лука е много приятна разядка и си е идеален за мазане върху филийка и директно хапване . Друго удобно на този вариант(суровия) е, че ако ви остане от пастета, го прибирате в хладилника и може да се консумира спокойно на другия ден, докато печените филийки като изстинат стават малко жилави и вече не са толкова вкусни.

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...