Подходящи са за лека следобедна закуска.
За пръв път съм ги пробвала на моминското си парти, вечерта преди сватбата. Те бяха сред лакомствата, които една приятелка, тя е филипинка по народност, беше направила в моя чест. Страшно се харесаха на повечето гости, защото са си вкусни:-))
Необходими продукти: (56 броя)
- 1/2 глава кромид лук
- 1 консерва риба тон(филе) в зехтин(240 г)
- 1/2 малка майонеза (50 г)
- 2 бр. франзели
Начин на приготвяне:
Нарязвате лука на ситни кубчета. В купа изсипвате консервата риба тон и с вилица я намачквате хубаво. Добавяте лука и майонезата и разбърквате. Получава се нещо като пастет, но не толкова фин. Франзелите се нарязват на филийки с дебелина около 1 см. Аз получих от 1 франзела 28 филийки. Намазвате сместа на всяка и нареждате сандвичите в тавата на фурната.
Включвате фурната на горно печене (или ако имате грил) за около 5 минути на 200 градуса(докато се запекат леко).
Сервирайте топли.
Включвате фурната на горно печене (или ако имате грил) за около 5 минути на 200 градуса(докато се запекат леко).
Сервирайте топли.
Може да си спестите печенето на филийките. Рибеният пастет с лука е много приятна разядка и си е идеален за мазане върху филийка и директно хапване . Друго удобно на този вариант(суровия) е, че ако ви остане от пастета, го прибирате в хладилника и може да се консумира спокойно на другия ден, докато печените филийки като изстинат стават малко жилави и вече не са толкова вкусни.
Наистина са вкусни!
ОтговорИзтриванеДали няма да е добре да се добави лимонов сок или тънко резенче лимон преди поднасяне?
Добре ще си подхожда лимона, да.
Изтриване.... или резенче чери...
ОтговорИзтриванезащо не:-)
Изтриване