четвъртък, 13 юни 2013 г.

Полезни бонбони

Днес съм на сладка вълна и ще ви представя моите домашно приготвени бонбони от смлени ядки и сушени плодове. Тук вариациите са много. Аз използвах сурови бадеми, кашу(препоръчвам го, защото е маслено и леко сладко), орехи и фурми, които са много подходящи за слепване на съставките и оформяне на кръгли бонбони.
Може да използвате каквито сушени плодове и ядки обичате или са ви налични.


Необходими продукти: (43 броя)
  • 80 г бадеми
  • 80 г кашу
  • 80 г орехи
  • 25 бр. фурми (по-месести и сочни)
  • 1 с.л. мед
  • 4-5 с.л. сусам
  • 1 пакетче (25 г) кокосови стърготини за овалване

Начин на приготвяне:

Сипват се в блендер почистените от костилките сушени плодове и сурови ядки и се смилат. Може да се наложи на няколко пъти да извършите процедурата, ако блендерът ви е малък. Получава се гъста лепкава смес и към нея добавих 1 с.л. мед за аромат и 2 с.л. смляно в кафемелачка запечено сусамово семе. Оформят се малки топчета с желаната големина на бонбон и те се овалват в кокосови стърготини или в сусамови семена.

В зависимост от големината на бонбоните се получава различен брой. Аз ги направих малко по-големи от черешка и получах  43 броя. Съхраняват се в хладилник.





3 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...