сряда, 26 юни 2013 г.

Супа с червено цвекло

Това е една от любимите ми супи. Изключително проста - съдържа само 3 зеленчука, лесна за приготвяне и здравословна заради цвеклото.
Синът ми, който е на една годинка също я харесва и яде с апетит:-).
Рецептата знам от преди няколко години. Научих я от моята добра приятелка и някогашна съквартирантка Нели, която също е много добра кулинарка.


Необходими продукти:
  • 1 глава цвекло
  • 1 картоф
  • 1 морков
  • 3 с.л. олио или зехтин
  • 1.8 л вода
  • 1 с.л. нарязана целина или 1 ч.л. сушена
  • 1/4 връзка копър
  • сол на вкус
  • заквасена сметана (по желание)
Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета. В подсолената врящата вода, където са добавени 3 с.л. олио (зехтин) се слагат първо моркова и цвеклото, тъй като те се сваряват малко по-бавно. След 15-20 минути се добавя и картофа. Добавя се и целината. Така се сваряват зеленчуците и супата е готова. Поръсва се с нарязан на ситно копър. Отнема приблизително около 40 минути общо. 

При сервиране може да добавите и по лъжица заквасена сметана към всяка порция. Много си подхожда и прави вкуса по-богат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...