сряда, 12 юни 2019 г.

Една невероятна книга - „Вечните принципи зад успешното дете“

На 15 юни, събота от 19:00 ч в Есънс център (ул. „6-ти септември“ 37) ще бъде представена книгата на Явор Русинов „Вечните принципи зад успешното дете“. Заповядайте!

Това е една абсолютно необходима книга за всеки родител - настоящ или бъдещ, за всеки човек, който се стреми към свобода и градивна промяна в живота си, а това непременно се отразява и на обществото.

Както може би се досещате от заглавието това е книга за възпитаването на устойчив характер и умения, които са необходими и трябва да се култивират от рано, за да може един ден порасналото детето да бъде самостоятелно, отговорно, продуктивно и насочено към бъдещето, да има ясна цел и посока в живота, отвъд простото оцеляване, да има влияние и успех.

Аз имах редкия шанс и привилегия да прочета книгата преди издаването й и бях изключително обогатена като личност и предизвикана в мирогледа си по множество въпроси в разнообразни сфери на действителността и живота – отношения в семейството, икономика, политически системи, поемане на риск и отговорност, отношение към провала, способност за бързо емоционално възстановяване, благотворителност, спестовност и много други.

Книгата е практична, изпълнена с живи примери от живота на автора, както и от живота на множество известни личности, оставили следа в историята. Принципите, описани нагледно във „Вечнити принципи зад успешното дете“ са свързани с полагането на здрава морална основа - това е основата, на която се крепи Западната цивилизация и прогресът.

Ако ви интересува как библейските ценности се прилагат на практика за всяка сфера от живота и защо тези принципи са вечни и работят безотказно подобно на физичните закони, то тази книга е за вас.

Много родители, които познавам приемат насериозно подготовката на децата си за живота. Влагат усилия и финанси, защото вярват че доброто образование е гаранция за успеха и са готови да жертват всичко, за да може детето им да е по-напред от тях, да има по-добри шансове за реализация в живота, да му дадат това, което те не са имали, но считат за важно. Съвсем естествено изглежда впускането в преследване на академичния успех, но опитът от историята показва, че има нещо повече от просто технически умения - има множество други критични съставки и фактори за успеха на една личност и авторът ги разкрива една по една.

Докато четях книгата „Вечнити принципи зад успешното дете“ си казвах не веднъж: „И за това трябва да науча повече.“ Тя е предизвикателство към нас възрастните да се образоваме постоянно в множество различни сфери, да надграждаме знания и каляваме характер, да бъдем честни пред себе си, да си признаем, че не знаем всичко, но винаги може да започнем промяната - със смирение, с готовност да се учим, да изследваме, да пробваме наученото. Иска се усилие от наша страна, самодисциплина, посветеност, но това е пътят към зрелостта и независимостта.

Както казва авторът всеки от нас вижда живота през някаква призма, мисловна рамка която определя кое е добро, полезно и изграждащо и кое не е. Нашето разбиране за света около нас, идеите в които вярваме водят до действия и рано или късно ще дадат плодове в живота ни, ще има последствия. Често с години сме градили една представа и ни е много трудно да излезем от матрицата, да сме радикални и да направим нужните промени в правилната посока. По-лесно ни е да продължаваме да си живеем комфортно, да се оправдаваме с това и онова, да сме жертви на обстоятелствата, а не хората които ги променят. Точно към тази мисловна рамка или парадигма на живота Явор Русинов отправя най-голямото предизвикателство.

Книгата „Вечнити принципи зад успешното дете“ ми харесва, защото зарежда с оптимизъм; информацията, която съдържа действа освобождаващо, събаря крепости и стени в ума, и след това дава стъпките за съграждане върху най-здравия фундамент – обективният библейски стандарт.


Тук може да видите кратко видео с моето свидетелство за книгата.

  

А това е сайта, от където можете да поръчате книгата: https://yourchild.eu/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...