сряда, 16 април 2014 г.

Радостта на празника Възкресение Христово

Наближава Великден. Отново е празник и дългоочаквана почивка, възможност да се видим с близки, роднини и приятели. Еуфорията около приготовленията на традиционните боядисани пъстри яйца и сладки козунаци обзема мнозина. Настроението е пролетно и приповдигнато. Децата също се радват, защото обикновено цялото семейство се събира заедно на този ден.

Вкъщи обичаме християнските празници, но също така гледаме софрата да не е центъра и целта на тържеството. 

Този Великден бих искала Лазар, който наближава 2 годинки, да може да усети от истинската радост на празника Възкресение Христово. 

Две хиляди години християните по цял свят продължават да отбелязват най-значимото историческо събитие в света - възкръсването на нашия Господ Исус Христос - Божият Син.  Той живя на земята между хората, беше разпънат на кръст за греховете на целия свят, понесе наказанието, което всички ние заслужаваме и беше възкресен на третия ден, като победи смъртта и се възкачи на Своя престол. Той е Господар над живота и над смъртта.

Възкресението е Божия победа над греха, смъртта и злото; гарант за вечен живот на тези, които вярват в живия Спасител. Затова ние повече от всеки друг имаме основание за пълна радост и надежда сега в този живот и за вечността.

„и тази победа, която е победила света е спечелила нашата вяра.“ 
1 Йоан 5:4



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...