Синът ми, който е на една годинка също я харесва и яде с апетит:-).
Рецептата знам от преди няколко години. Научих я от моята добра приятелка и някогашна съквартирантка Нели, която също е много добра кулинарка.
Необходими продукти:
- 1 глава цвекло
- 1 картоф
- 1 морков
- 3 с.л. олио или зехтин
- 1.8 л вода
- 1 с.л. нарязана целина или 1 ч.л. сушена
- 1/4 връзка копър
- сол на вкус
- заквасена сметана (по желание)
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета. В подсолената врящата вода, където са добавени 3 с.л. олио (зехтин) се слагат първо моркова и цвеклото, тъй като те се сваряват малко по-бавно. След 15-20 минути се добавя и картофа. Добавя се и целината. Така се сваряват зеленчуците и супата е готова. Поръсва се с нарязан на ситно копър. Отнема приблизително около 40 минути общо.
При сервиране може да добавите и по лъжица заквасена сметана към всяка порция. Много си подхожда и прави вкуса по-богат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар