Може да използвате каквито сушени плодове и ядки обичате или са ви налични.
Необходими продукти: (43 броя)
- 80 г бадеми
- 80 г кашу
- 80 г орехи
- 25 бр. фурми (по-месести и сочни)
- 1 с.л. мед
- 4-5 с.л. сусам
- 1 пакетче (25 г) кокосови стърготини за овалване
Начин на приготвяне:
Сипват се в блендер почистените от костилките сушени плодове и сурови ядки и се смилат. Може да се наложи на няколко пъти да извършите процедурата, ако блендерът ви е малък. Получава се гъста лепкава смес и към нея добавих 1 с.л. мед за аромат и 2 с.л. смляно в кафемелачка запечено сусамово семе. Оформят се малки топчета с желаната големина на бонбон и те се овалват в кокосови стърготини или в сусамови семена.
В зависимост от големината на бонбоните се получава различен брой. Аз ги направих малко по-големи от черешка и получах 43 броя. Съхраняват се в хладилник.
Нямам търпение да ги опитам! :-)
ОтговорИзтриванеНеуморима си, Цвети!
ОтговорИзтриванеВзимам пример от теб, Милена ;-)
Изтриване