Днес ви представям една лесна рецепта за пълнени чушки с яйца, сирене и кашкавал. Някои ги наричат и чушки бюрек.
Необходими продукти: (за 2 порции)
- 4 чушки (по-големи)
- 2 яйца
- 100 г сирене
- 100 г кашкавал
- 2-3 с.л. зехтин
- черен пипер и шарена сол на вкус
- копър и магданоз за цвят:-)
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват от дръжките и семената.
Разбиват се яйцата; прибавя се намачканото сирене и настъргания на едро ренде кашкавал. Посолява се с шарена сол и черен пипер по желание и на вкус. Аз добавям и малко пресен магданоз и копър(по 1 ч.л. нарязани). Всичко се разбърква добре и се добавя 1 с.л. зехтин.
В намаслена тавичка с останалия зехтин се нареждат чушките и се пече на средна скара във фурната на 220 градуса 40-50 минути като на всеки 20 минути се обръщат чушките, за да се изпекат равномерно.
Изкушавах се да сипя малко водичка в тавичката преди печене, за да не станат сухи чушките. Добре че не го направих! Самите чушки по време на печене пускат достатъчно количество вода. Затова дори, в някои рецепти се среща добавяне на малко брашно към плънката предварително за сгъстител. Аз не съм добавяла, но пекох повече, за да се поизпари излишната течност.
Рецептата взех от тук: http://recepti.gotvach.bg
Много вкусно!
ОтговорИзтриванеЗащо само 4 чушки?!
Аз бих напълнила по-дребни чушки - така в порцията ще имам 2-3 чушки ;-)
Сигурно ще можеш да ги направиш и с домашната извара. Хубаво се съчетава изварата със сирене, защото така се тушира по-соленото сирене.
Цвети, поздравявам те че си постоянна с блога!
Хайде, още солени вкусотийки!
Благодаря за подкрепата ти, Милена! С такъв редовен читател като теб нямам извинение да не продължавам:-)))
ОтговорИзтриване