Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 и 1/3 ч.ч. кисело мляко
- 3/4 ч.ч. натрошено сирене
- 2 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. олио или разтопено масло
- 1 бакпулвер
- 1-2 щипки сол
- 1 ч.л. подправки по желание - мащерка, босилек или чубрица
- 5-6 маслини по желание
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват с вилица яйцата с олиото и се добавя киселото мляко.
В друга купа се изсипват сухите съставки - пресятото брашно с бакпулвера, щипка сол, избраните подправки, нарязаните на дребно маслини и натрошеното сирене. Всичко се разбърква. Към купата с яйцата постепенно изсипваме брашнената смес и разбъркваме добре с лъжица докато се поеме брашното. Не е необходимо фино разбиване с миксер.
В намаслена с олио и посипана с брашно форма за кекс се изсипва готовата смес и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса средно 45 минути.
В намаслена с олио и посипана с брашно форма за кекс се изсипва готовата смес и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса средно 45 минути.
Наблюдавайте кекса докато се пече и според фурната може времето за печене да е по-малко.
Може да се наложи 10 минути преди края на печене да покриете кекса с алуминиево фолио, за да не прегори отгоре.
Източник: е-Кулинар
Браво, Цвети!
ОтговорИзтриванеРадват ме солените рецепти - нали е време да почивам от сладкишите ;-)
Хубаво разказваш, а снимките са чудесни.
Мерси, Милена. Радвам се, че ти харесва.
Изтриване