Този сладкиш използва за основа познатия
лесен сладкиш с какаова заливка.
Тестото е същото, но реших да изпробвам какво ще стане, ако разделя изпечения блат на две равни части и ги слепя една върху друга с мармалад(течен шоколад, конфитюр) между тях. Получи се доста добре и затова реших да публикувам и тази идея:-)
- 2 ч.ч. кисело мляко
- 1 и 3/4 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 бурканче мармалад (конфитюр,течен шоколад - 300 г)
- пудра захар за поръсване
- по желание: канела, кората от 1 портокал
Начин на приготвяне:
Тестото се приготвя от киселото мляко разбъркано със содата, към тях се добавя захарта и накрая брашното. Всичко се разбива добре с миксер.
Мое предложение е ако искате сладкишът да стане по-ароматен да добавите например: 1 ч.л. канела, настърганата кора от 1 портокал, а също може да настържете парче шоколад в тестото.
Изпечете блата в правоъгълната тава на фурната върху хартия за печене на средно при 180 градуса за 20-25 минути.
След като се поохлади го разрежете на 2 равни половини. Върху едната намазвате слой мармалад (течен шоколад или конфитюр) и залепвате внимателно другата половина от блага върху нея.
Може да оставите така сглобения сладкиш да отлежи 1-2 часа, за да попие от мармалада и се слепи по-добре. След това разрежете сладкиша на ромбове или квадрати с големина по ваш избор и поръсете с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар