Тази идея за крем супа от белена леща и тиква ми даде моята приятелка Гери от Прага, с която обменяме съвети и рецепти за нашите малки сладури - Габи и Лазчо:-)
Може да ви изненада комбинацията от леща и тиква, но уверявам ви че се съчетават прекрасно. Важно допълнение към вкуса на крем супата добавя и сметаната в нея. Определено допадна и на Лазар, и на мен.
Необходими продукти: (4-5 порции)
- 2/3 ч.ч. белена леща
- 1 малка глава лук
- 1 морков
- 150 г тиква
- 70 г течна сметана за готвене
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. чубрица
- 3 с.л. олио(зехтин)
- сол на вкус
- 1.2 л вода
Начин на приготвяне:
В кипяща подсолена вода се слагат нарязаните на ситно лук и морков. Към тях се добавя тиквата, нарязана на по-едри кубчета. Сипва се почистената и измита леща, олиото и се оставя да ври около 30-40 минути. Десет минути преди супата да се отстрани от котлона се добавят нарязаните скилидки чесън, сметаната и чубрицата. След като всичко е готово, супата се оставя малко да изстине и се пасира хубаво.
Да ви е вкусно!
Здравей Цвети,
ОтговорИзтриванеДнес сготвих супата. Страхотнаааааа.... Автоматично влиза в топ 5 любими
самата крем супа от тиква ми е нещо тежичка, просто след като ям от нея ми е тежко, но в комбинация с леща не почувствах този дискомфорт. Мерси за рецептата.
Страхотно Дани!
ИзтриванеМного се радвам, че ти е допаднала супичката комбинацията от леща с тиква. И също много ти благодаря за коментара в блога!