Първоначално я сготвих за Лазар, но понеже количеството беше повече, остана и за нас:-) Оказа се приятна супичка, която запомних и я приготвям за разнообразие.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 1 морков
- 1 малка глава лук
- 100 г сирене
- 1 яйце
- 2-3 с.л. кисело мляко
- 3-4 с.л. олио /зехтин/
- 5-6 стръка копър или магданоз
- 1/2 домат
- 1.5 л вода
Начин на приготвяне:
Лукът, картофите и моркова се нарязват на много ситни кубчета. Слагат се в тенджерата с вряща вода, където е добавено и олиото и се варят 15-20 минути докато омекнат. Сиренето се намачква и се прибавя заедно с нарязания на дребно домат. Яйцето и киселото мляко се разбиват отделно в купичка. За да не се пресече така приготвената застройка, не се изсипва веднага във врящата супа, а се гребва един черпак от супата и на тънка струйка се сипва към застройката докато се разбива внимателно с вилица. Едва след това тази смес се добавя към супата в тенджерата.Така супата се вари още 10 минути.
Накрая се поръсва с нарязан копър или магданоз.
Ако сиренето е солено, няма нужда от допълнителна сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар