Мисля, че любителите на майонезата и яйцата ще я оценят подобаващо, а ролцата от раци внасят и лекия рибен вкус.
Рецептата научих отново от моята съквартирантка преди години. Тя я донесе от родния си дом в Украйна и затова съм я кръстила украинска.
Правила съм я няколко пъти от тогава, по различни поводи - Нова година, рождени дни. Обикновено се харесва на познатите ми и получава одобрението им.
Неотдавна, отново я приготвих за рождения ден на татко, който от своя страна беше купил и руска салата, която изобщо не отворихме :-))
Сега ще премина към същността на рецептата като започна със списъка с продукти.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 консерва царевица (малка опаковка ок. 280 г)
- 2 опаковки ролца от раци( всяка х 100 г = общо 200 г)
- 1 майонеза (200 г)
- 2-3 с.л. кисело мляко
- 1/4 връзка копър
- 1 с.л. лилав лук
- 1 с.л. сок от лимон
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Салата не изисква много време за подготовка.
Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени (варите 10 мин). След това изчаквате да изстинат или ги охлаждате като ги потопите в купа със студена вода. Обелват се от черупките и се нарязват всяко на 8 части - яйцето се реже на две половинки по дължина, после всяка половинка на 4 пак по дължина.
Ролцата от раци се обелват от найлончетата и се нарязват първо по дължината на две, след това напречно на 3 равни части. Добавяте изцедената от водата царевица, майонезата, киселото мляко( за да е по-лека салатата), нарязания копър, нарязан лука на много фини лентички( целта му е да придаде лек вкус).
Накрая подправяте с лимоновия сок, сол и малко черен пипер на вкус и разбърквате.
Салатата е много вкусна! Спомням си я от рождения ден на баща ти.
ОтговорИзтриванеМнооого елегантен вкус!
Радвам се, че ти хареса:-)
Изтриване